Saab 9-X Air Concept
De onderhandelingen tussen Saab en Spyker zijn stukgelopen, GM heeft daarom besloten de activiteiten van Saab af te bouwen.

De onderhandelingen tussen beide merken liepen stuk op het boekenonderzoek, volgens GM kon het noodzakelijke boekenonderzoek niet op tijd worden afgerond. De deadline om voor het eind van het jaar de verkoop af te ronden kan niet worden gehaald. “Om het bedrijf draaiende te houden, had Saab een snelle oplossing nodig”, aldus Europees directeur bij GM Nick Reilly. “We betreuren het dat we de transactie met Spyker niet hebben kunnen afronden.”

GM zal daarom de activiteiten van Saab afbouwen, de Amerikaanse autofabrikant benadrukt dat er geen sprake is van een faillissement of gedwongen liquidatie van Saab. Het merk zal verdwijnen maar de schuldeisers zullen gewoon betaald worden en de garantieclaims van de klanten zullen nog altijd worden ingewilligd en ook onderdelen zullen nog steeds worden verstrekt.  Het roemrijke Zweedse merk zal jammer genoeg geen nieuwe auto’s meer produceren, en dat kunnen we alleen maar betreuren. (Via: nu.nl)