Audi A8
Audi’s toplimousine, de nieuwe A8 zit uiteraard boordevol met allerhande gadgets en veiligheidssystemen. Waar er vroeger gewoon een navigatiecomputer aanwezig was, zit er in de nieuwe A8 een systeem dat gebaseerd is op Google Earth.

Dankzij deze nieuwe integratie zal je verbluft staan van de mogelijkheden, 3D satellietbeelden, plaatsinformatie, geolocatie’s, datalinks voor Wikipedia met informatie allerhande over het gebied waar je vertoeft. Als dat nog niet genoeg is kan je keuze maken uit verschillende panoramafoto’s uit de omgeving.

De samenwerking tussen Audi en Google is nog redelijk pril, maar naar de toekomst toe zou dit de ultieme integratie betekenen tussen Google en de auto. Op voorhand even een stadsnaam googlen waarna de auto zelf een route voorsteld, al dan niet via interessante bezienswaardigheden. Ideaal voor de zakenman of voor een roadtrip. Nu heeft TomTom nog een groot marktaandeel inzake de mobiele navigatie, maar als deze samenwerking tussen een autofabrikant en Google Earth doorbeekt zal er zeker een verschuiving plaatsvinden op die markt. (Via DutchCowboys)