Dat de Maybach een facelift – of update zoals dat in het allerhoogste segment heet – zal krijgen, stond al vast. Nu zijn er wat meer details bekend.

Blijkbaar zijn de kopers van deze luxe-wagens – althans volgens Dieter Zetsche, CEO van Mercedes – op zoek naar subtielere wagens. De volgende Maybach zou dus iets minder opvallend moeten worden dan de huidige. Als we het hier over ‘volgende Maybach’ hebben, dan bedoelen we de facelift van de Maybach.

Het is immers nog niet duidelijk of Mercedes ooit een vervolg zal breien aan het Maybach-verhaal. Wat Dieter Zetsche wel nog kwijt wou over Maybach is het volgende: ‘Er zijn twee spelers in de markt en wij zijn er één van.’ Of dat groen licht geeft aan een volgende generatie of niet, dat maakt u zelf uit.

Over de update kunnen we bijzonder kort zijn. De voorkant wordt lichtjes aangepast en uiteraard krijgt hij ook de inmiddels obligate LED-dagrijlichten. Vooral binnenin zal er heel wat veranderen, de ‘oude’ technologie van de Maybach wordt vervangen door een bijzonder modern entertainmentsysteem. (via eGM)