Nu de Alfa Romeo Giulietta voorgesteld is durven we vooruit te blikken naar een eventuele opvolger voor de Alfa Romeo GT.

De Alfa Romeo GT is al sinds 2004 op de markt en heeft heel wat gemeen met de Alfa 156 en 147. Nu de 147 vervangen zal worden door de Giulietta durven we alvast vooruit te blikken naar een mogelijke opvolger voor de GT. Ondanks het feit dat het erg onzeker is dat er een opvolger voor de GT zal komen kunnen we dankzij de impressiefoto alvast een beeld vormen van hoe die eruit zou kunnen zien.

Qua looks zal de GT ongetwijfeld het nieuwe Alfa DNA over zich krijgen, vooraan verwachten we dus een vrij gelijklopende styling met de MiTo en Giulietta. Vooraan krijgen we dus naar alle waarschijnlijkheid lichten die afgeleid zijn van de Giulietta maar om bij het slanke design van de GT te passen zullen die een stuk kleiner zijn, ook de grille zou zich terug aansluiten bij het modellengamma. De voorbumper onderaan krijgt als laatste de designkenmerken van de 8C Competizione mee.

Dat Alfa Romeo met twee coupés in het gamma zit hoeft geen probleem te zijn, er is namelijk een duidelijk onderscheid tussen de Alfa Romeo Brera en GT. Terwijl de Brera als sportieve coupé wordt verkocht is de Alfa Romeo GT een elegante grand tourer. Ook in de toekomst zou het merk dit onderscheid behouden. Daarnaast is de GT een strikte vierzitter terwijl de Brera meer als 2+2 verkocht wordt.

Onder de motorkap van de nieuwe GT zal er keuze zijn tussen een breed gamma motoren. Bij de benzinemotoren maken de 1.4 MultiAir met 170 pk en de 1750 TBi met 235 pk hun opwachting. Wie wil dieselen zal moeten kiezen voor een 2.0 JTDm met 170 pk. De GT zou daarnaast standaard met Q2 elektronisch sperdifferentieel uitgerust worden en krijgt in de toekomst net als de MiTo en Giulietta het DNA-systeem ter beschikking. Hiermee kunnen de rij-eigenschappen van de wagen aangepast worden in drie verschillende standen: Dynamic, Normal en All Weather. Het systeem past onder andere de gasrespons, de scherpte van de besturing en de mate waarin het stabiliteitsysteem ingrijpt aan.