Mercedes CLS 2010
De vierdeurscoupé van Mercedes, de CLS loopt alweer tegen het einde van zijn cyclus, dus wordt er al ernstig getest met de opvolger. Na de hevig gecamoufleerde modellen en een video hebben we nu betere foto’s voor jullie.

Belangrijkste foto uit deze nieuwe lading is de interieurfoto. Deze is genomen tijdens een nachtelijke testrit in het noorden van Zweden, wat erop wijst dat ze bezig zijn met de testen in extreme koude. We zien een dashboard dat duidelijk geleend is van de nieuwe E-klasse. Op zich is dat niet verkeerd, want de nieuwe E-Klasse is een goed uitgeruste limousine en heeft in de topmodellen ongeveer hetzelfde uitrustingsniveau als de CLS.

Ook langs de buitenzijde zien we overeenkomstige elementen met de E-klasse. Zo herkennen we dezelfde voor- en achterlichten, uiteraard met LED technologie. De zijspiegels zijn ook hoekiger, met geïntegreerde richtingaanwijzers, de uitlaten ondergingen eenzelfde metamorfose en zijn nu ook rechthoekig. We kunnen uit de foto’s ook afleiden dat de CLS een beetje groeit, en dus langer zal zijn dan de 4,9 meter van het huidig model, dit om de nieuwkomers – Panamera en Rapide – in het segment van antwoord te zijn.

Voor de motorisaties kunnen we vooral vergelijken met de motoren uit de E-klasse, met misschien zelfs een hybridevariant op basis van de S400 Hybrid. Uiteraard mag AMG de kers op de taart voorzien met het krachtigste model, met misschien zelfs een nieuw superkrachtig motorblok, een 4 liter bi-turbo V8 met 550pk.

De volgende maanden zullen we meer en meer CLS‘en zien terugkomen met minder camouflage, we gokken op het autosalon van Genève voor de première, geheel tesamen met de E-Klasse Cabrio. De verkoop zou dan effectief starten eind 2010. (Via WCF)

Mercedes CLS 2010

Mercedes CLS 2010

Mercedes CLS 2010

Mercedes CLS 2010

Mercedes CLS 2010

Mercedes CLS 2010

Mercedes CLS 2010