Lamborghini_Gallardo_Police
Recentelijk hebben we een top tien uitgegeven van politieauto’s. In die lijst pronkte de Lamborghini Gallardo van de Italiaanse politie helemaal bovenaan de lijst. Een topfavoriet dus. Deze keer is er echter iets grondigs misgegaan…

Diezelfde auto raakte namelijk betrokken bij een ongeluk. De auto werd bestuurd door twee agenten, die net terugkwamen van een symposium voor studenten i.v.m. verkeersveiligheid. Helaas is het zo dat ook zij een steekje kunnen laten vallen. Zo hebben ze bij een mislukte uitwijkmanoeuvre een rij stilstaande wagens geramd. Reden voor het uitwijken was dat een Seat Ibiza een tankstation verliet en geen voorrang verleende. Het uitwijken moest blijkbaar zodanig bruusk gebeuren dat een wagen op het dak van de Lamborghini belandde. Bij dit incident geraakten bestuurder en passagier licht gewond.

De schade aan de Lamborghini is aanzienlijk. De motor werd niet geraakt. Het valt dus zeker nog te repareren. De auto werd voornamelijk gebruikt voor het achtervolgen op hoge snelheid en het leveren van organen in uiterst dringende gevallen. Of dit in de komende dagen nog steeds van toepassing zal zijn lijkt sterk onwaarschijnlijk. We hopen dat de Italiaanse politie hun taak even goed kunnen voortzetten zonder deze blauwe furie. (via TG)