Politiewagen thumb
Ook de arm der wet is niet vies van enkele speciale wagens. In België rijdt de politie rond met Volvo’s & Volkswagens, maar er is meer dan dat te vinden in de wereld. In onderstaande top 10 vind je de interessantste politiewagens.

10) Smart – Italië (Stadspolitie Rome)

Is een supercar echt noodzakelijk in één van de drukste Europese steden? Inderdaad, ik dacht het niet. Met deze Smart hebben ze de perfecte stadswagen voor politiepatrouilles. Zodra er snelheid moet gemaakt worden of er arrestanten vervoerd moeten worden zullen ze wel andere wagens moeten oproepen. Schrikwekkend of angstaanjagend is het zeker niet dus zien we het als een goede PR-stunt voor de politie van Rome.

Top10 Politiewagens

9) BMW M5 E39 Interceptor (Gumball)

De bekendste politiewagen voor ware petrolheads. Deze volledig aangepaste BMW M5 werd gebruikt door Team Polizei in de Gumball 3000 race. Desondanks dit geen legale politiewagen is, gingen er toch veel wagens aan de kant toen hij zijn zwaailicht aanzette. Ook de legendarische beelden van Alex Roy – de flamboyante eigenaar – die een snelle lift kreeg van een “collega” agent blijven ons goed bij. Hij won al enkele keren een Gumballtrofee met zijn Interceptor.

Top10 Politiewagens

8 ) Hummer H2 Supercharged – USA

Een Texaanse sheriff vond dat zijn bolide niet genoeg gezag uitstraalde en besloot er wat aan te doen. Hij bestelde bij het Europese GeigerCars een Hummer H2 met een 7 liter V8 motor wat goed is voor 700pk. Topsnelheid met deze zeecontainer zou rond de 180km/u liggen, maar alvorens ik dat geloof wil ik het zien. Aanschouw ook de unieke 28″ velgen, hoe kan het ook anders, in chroom!

Top10 Politiewagens

7) Dodge Magnum – USA

Deze Dodge werd volledig optisch aangepast naar ware Amerikaanse politienormen, voor de motorische aanpassingen ging men langs bij specialist HEMI, waar ze er de bekende V8 inschroefden. Ik zou al bang zijn moest ik dit monster in mijn spiegel waarnemen, laat staan dat ik iets durf te misdoen!

Top10 Politiewagens

6) Porsche Carrera door Techart – Duitsland

In een autoland waar er meer modellen geproduceerd worden dan dat er inwoners zijn moet de Politie zich een beetje kunnen plaatsen. Daarom hebben ze een Porsche in hun garage staan, maar omdat het nog heftiger kan opteerden ze voor de Techart versie. Een tuner een politiewagen laten bouwen, waar gaat het in de wereld toch naar toe!

Top10 Politiewagens

5) Matzwarte BMW M3 en Audi S3 – Duitsland (Nürburgring)

Deze twee politiewagens zijn gespot nabij de befaamde Nürburgring en zien er behoorlijk heet uit. Vooral op de M3 komt de politieprint erg goed uit, de sheriffsterren zijn er dan wel weer over. Ook op de S3 gaat het wel af, maar met zijn kleine afmetingen straalt hij niet zoveel uit als zijn soortgenoot. Voor de rest is er jammer genoeg geen informatie over deze politiewagens bekend.

Top10 Politiewagens

Top10 Politiewagens

4) Nissan GTR – Abu Dabhi

In het land waar de hoeveelheid geld er niet toe doet wordt er ook niet bespaard op politievoertuigen. Zo heeft de politie van Abu Dhabi de beschikking over een Nissan GTR. Of de GTR nog extra gewijzigd is is niet duidelijk, maar gearresteerd worden door agenten met een GTR is toch iets specialer dan door die met een Volvo.

Top10 Politiewagens

Top10 Politiewagens

3) Porsche Turbo – België

Ook de Belgische politie heeft enkele superieure politiewagens, maar jammergenoeg gelukkig is deze Porsche Turbo maar een promotiestunt van de bestickeraar. Toen er foto’s opdoken van deze Turbo en een Gallardo stond het hele land in rep en roer omdat men het onverantwoord vond, maar na toelichting keerde de rust terug. Onze eigenste politiemacht heeft wagens genoeg met een aangepaste motor waarmee ze gerust goed meekunnen met allerhande supercars. Ook in het buitenland worden er vaak promowagens versierd voor de politie. Zo had Nederland tijdelijk een Spyker en Zuid-Afrika een Murciélago als politiewagen.

Top10 Politiewagens

2) Brabus Rocket – Duitsland

’s Werelds snelste vierdeurscoupé, de Brabus Rocket, zou geleverd zijn aan de Duitse politie, specifiek voor controles op de befaamde Autobahn. 730pk, 1100Nm, een V12 van Mercedes getuned door AMG en dan nogmaals door Brabus, hoe heftig wil je het hebben? Ik promoveer de agent die hiermee voluit mag rijden – om zijn land te dienen dan nog wel – tot de op-1-na gelukkigste werknemer ter wereld.

Top10 Politiewagens

Top10 Politiewagens

1) Lamborghini Gallardo – Italië

Het gelukkigste politiekorps ter wereld is ongetwijfeld Italiaans. Lamborghini gaf twee exemplaren weg van de vorige generatie Gallardo. Eind 2008 vond Lamborghini het maar zielig dat ze nog in het oude model reden, en daarom gaven ze er nog een nieuwe LP560 erbij. Uiteraard allemaal in politie-uitvoering, dus blauwwitte verf en binnenin de noodzakelijke aanpassingen. Zo worden deze supercars gebruikt voor hogesnelheidsachtervolgingen en dringende medische verplaatsingen. Wat een job hebben sommige agenten toch! Deze politiewagen wordt ook echt frequent gebruikt, en dat is te merken aan het aantal foto’s dat we online kunnen vinden. Zeg nu nogmaals dat supercars een slecht imago hebben.

Top10 Politiewagens

Top10 Politiewagens