Volvo S60 R 2003
Volvo is van plan om terug sportieve R-modellen te bouwen die de concurrentie moeten aangaan met de Audi S-modellen.

Veiligheid is ongetwijfeld het eerste sleutelwoord dat in je opkomt als je aan Volvo denkt, toch heeft Volvo ook een roemrijk verleden als bouwer van sportieve varianten van hun modellen. De S60 R (zie foto boven) had in 2003 bijvoorbeeld een 300 pk sterke turbomotor aan boord en werd gekoppeld aan een manuele zesbak en een vierwielaandrijvingssysteem. Jammer genoeg besloot Volvo in 2007 te stoppen met de bouw van R-modellen, in de plaats kwam het R-Design label dat bodykits voorziet voor bestaande modellen zonder aan de motor te raken. Zo kunnen zelfs DRIVe modellen uitgerust worden met een R-Design pakket.

Volgens Doug Speck, baas van Volvo Noord-Amerika, zou Volvo terug van plan zijn om R-modellen te bouwen op basis van het bestaande modellengamma en zal het daarbij naast de koetswerkaanpassingen ook onder de motorkap sleutelen. Het is evenwel niet de bedoeling om absolute sportmodellen te bouwen, Volvo wil graag concurreren met de S-modellen van Audi eerder dan met de RS-,M- en AMG-modellen en wil mede door een aantrekkelijke prijszetting meer R-modellen verkopen dan vroeger het geval was.

Om alvast een idee te krijgen van hoe een R-model er dan precies uit zou zien hebben we via Swedespeed een impressiefoto kunnen bemachtigen waarop we zien hoe de toekomstige S60 zou kunnen worden aangepast naar een R-model. Het ziet er alvast veelbelovend uit en we zijn dan ook erg benieuwd naar de toekomstige ontwikkelingen hieromtrent. (Via: Swedespeed)

Impressie: Volvo S60R