Fiat_Doblo
Eerder lekten er al wat foto’s uit van de nieuwe Fiat Doblo. Nu we de persfoto’s hebben, kunnen we een beter beeld vormen van deze nieuwe bestelwagen.

Deze nieuwe Fiat Doblo is niet enkel geschikt als bedrijfswagen, maar ook als familiewagen. De bagageruimte komt neer op 790 liter, maar om de flexibiliteit van de wagen te verhogen, kunnen ook de achterzetels ofwel neergelegd, ofwel naar voren getild worden. Van het interieur zijn er nog geen foto’s beschikbaar, maar Fiat kennende kunnen we een Blue&Me-systeem verwachten voor handenvrije communicatie en een TomTom-GPS voor de navigatie.

Wie de Fiat Doblo niet als personenwagen zal gebruiken, kan opteren voor de Fiat Doblo Cargo. Die voorziet een grotere laadruimte dan het vorige model en zal in zeven verschillende configuraties verkrijgbaar zijn. Zo kan je kiezen voor een langere wielbasis, een hogere bovenkant, een vijfzitter en een lang frame, waardoor er bijvoorbeeld een laadbak geïnstalleerd kan worden.

Midden januari wordt de wagen gecommercialiseerd en dat gebeurt met vier verschillende motoren. Eén ervan rijdt op benzine en levert 95 pk, de dieselkrachtbron kent variërende vermogens van ofwel 90 ofwel 105 ofwel 135 pk. Alle motoren werden uitgerust met een start/stop-systeem. Later komen er nog enkele motorisaties en zal Fiat een dubbele koppeling aanbieden. (via WCF)

Fiat Doblo

Fiat Doblo

Fiat Doblo

Fiat Doblo