Door alle drukte van het koude winterweer en het boeiende autonieuws zijn we een interessante mijlpaal vergeten. We hebben namelijk de kaap van 3000 berichten overschreden. Tijd voor een persoonlijke terugblik!

3000 berichten op een periode van 2,5 jaar, dat maakt een gemiddelde van 3,3 berichten per dag wat niet slecht is als je het mij vraagt. Uiteraard blijven we kwalitatief verder werken om jullie nog meer boeiende, interessante of onzinnige berichten uit autoland voor te schotelen. We overlopen even enkele memorabele momenten uit de GroenLicht geschiedenis.

  • De befaamde (A)1-april grap. We schreven op de befaamde 1-aprildag over de A1 die toch niet zou geproduceerd worden in Audi Vorst. Sommigen hadden het direct door, andere – vooral vakbondsmensen van de fabriek zelf – zagen direct onheil en hadden ei-zo-na een staking georganiseerd. Het was misschien deels onze fout om over maatschappelijk gevoelige thema’s grappen te maken, maar een staking plannen na een opmerkelijk bericht op één site op 1 april nota bene is misschien ook wel wat voorbarig. Na wederzijdse excuses werden de relaties hervat en zoals iedereen nu weet wordt de A1 gebouwd in Brussel. Hij is zelfs zo populair dat men extra mensen in dienst moest nemen én dat in tijden van crisis.
  • Autonieuws brengen vanuit onze blogzetel is altijd tof, maar live verslag brengen van op de beursvloer biedt nog meer perspectieven. Zo deden we in het verleden de autosalons van Parijs, Genève & Frankfurt en dat zullen we blijven doen. Misschien komen er nog wat bij, met name van Londen of Brussel. Maar dat zal de tijd uitwijzen.
  • De Volkswagen Polo is nu al te vinden op de weg, anderen moeten nog enkele dagen/weken wachten. De meest legendarische commentssessie vinden we – nog steeds trouwens – bij ons bericht hieromtrent. Zo leefden we vol spanning mee met Alain, Bella, Stephanie & Maurits die ons up-to-date hielden omtrent hun bestelling en wachttijd van hun kleine VW. 163 keer werd er een comment toegevoegd en nu de Polo’s met mondjesmaat verdeeld worden zal dit zeker en vast nog groeien. Liefde voor een wagen is mooi, maar het verlangen naar de wagen van je dromen is des te mooier. Veel plezier toegewenst aan onze Pololiefhebbers!
  • Onze eerste rijtest was met de Alfa Romeo MiTo en ook wij beseften dat er ruimte tot verbetering was. Ondertussen staat de teller op 35 en merken we een verbetering, jullie hopelijk ook. Mocht je tips/commentaar hebben, deel die gerust mee in de comments van de desbetreffende rijtest, zo kunnen we er de volgende keer rekening mee houden. We proberen een goed evenwicht te zoeken tussen toffe stadswagens, ruige SUV’s of comfortabele GT’s. Wie weet komt er wel eens een supercar langs..
  • Om onze drieduizendste toch een klein beetje te vieren, hebben we een sneakpreview voor jullie. Extra informatie zal er niet volgen tot op het moment dat we met de volledige rijtest naar buiten komen. We kunnen toch zeggen dat we geen overtreding begingen, er was slechts een administratief probleem. Jammer genoeg hebben we daardoor onze opnames niet verder kunnen zetten.

3000 berichten

3000 is altijd een mooi getal, maar daarmee houdt het niet op. We beloven ook in de toekomst te werken aan een goed online automedium, waarbij kwaliteit heerst over kwantiteit. Wij hebben er al veel plezier aan beleefd, hopelijk jullie ook. Eveneens zijn we erg Web 2.0, je kan ons vinden op Youtube, Facebook, Twitter, RSS feeds & Vimeo.

Stay tuned!