Alfa_Romeo_169_Impressie
Alfa Romeo is volop bezig met de ontwikkeling van de Milano, de MiTo QV en de Giulia en blijkbaar heeft het Italiaanse merk nog wat tijd over om een nieuw vlaggenschip te ontwerpen.

Naar men zegt is Alfa Romeo immers druk bezig met een nieuw vlaggenschip te ontwerpen, om de Duitse rivalen op de knieën te dwingen. Dat de Duitsers efficiënt werken weet Alfa Romeo maar al te goed en daarom wil het Italiaanse merk vooral op passie en design spelen, want daar zijn ze immers goed in! Alfa Romeo zou de voorkant redelijk traditioneel houden, terwijl het met de achterkant de Mercedes CLS en de Audi A5 Sportback achterna gaat.

De Alfa 169 – als de wagen zo zal gaan heten – zit een beetje gepositioneerd tussen de middenklassers en de vlaggenschepen van de grote Duitse merken, dus valt het moeilijk te zeggen met welke modellen de concurrentie precies wordt aangegaan. Toch durven we te stellen dat de Alfa Romeo 169 eerder een concurrent voor de BMW 5-Reeks zal zijn, dan voor de 7-Reeks. Om de wagen wat spannender te maken, heeft Alfa Romeo besloten de achterwielen aan te drijven. Het deed dit door gebruik te maken van het platform van de Chrysler 300C.

Wat er precies allemaal onder de motorkap zal liggen is nog niet gekend, maar er wordt geroddeld dat er wel eens nieuwe V6-motoren zouden kunnen komen, zowel benzine als diesel. Het topmodel zou misschien zelfs aangedreven worden door de V8-motor uit de Alfa Romeo 8C Competizione en bijgevolg 450 pk leveren.

Dit nieuw vlaggenschip is nog niet voor direct bedoeld, de verkoop zou eerder starten in 2011. Het eerste plan was de Alfa 169 in 2009 te lanceren, maar door de economische crisis werd dit plan even in de koelkast gestopt. Wel zouden we misschien al een kleine voorbode van deze 169 kunnen tegenkomen op een of ander groot autosalon. Meer info volgt ongetwijfeld later. (via AutoExpress)

Alfa Romeo 169

Alfa Romeo 169