Mercedes CLK GTR
Voor sommigen volstaat een A klasse, anderen hebben meer nood aan een S65 AMG. Maar nog anderen hebben graag een Mercedez-Benz CLK GTR coupé of roadster. Beiden gigantisch bruut, snel, krachtig maar vooral verkocht!

Op een Engelse veilig werd deze week 1,2 miljoen euro geboden voor een CLK GTR Coupe uit 2005 en een Roadster uit 2006. Gigantisch hoge bedragen, maar aangezien deze wagens redelijk zeldzaam zijn is de prijs nog begrijpelijk. Van de Coupe zijn er 20 exemplaren gemaakt, van de Roadster slechts 5! Aangezien je op beide wagens tezamen moest bieden was dit de perfecte kans geweest voor de verzamelaar onder ons.

In beide GTR’s zit een gigantisch grote V12 motor met 612 pk die via een handmatige versnellingsbak met 6 standen schakelde. Toen de racedivisie van Mercedes, AMG, de plannen van deze wagen maakte was hij bedoelt voor op het circuit. Toen ze later het zieke idee kregen om er een straatversie van te maken moesten er heel wat aanpassingen gemaakt worden alvorens deze legaal op de weg mocht verschijnen. Daarom is de kans ook redelijk nihil dat je ooit in je leven een CLK GTR zal tegenkomen, tenzij je woonachtig bent in Monaco. De bekende Pagani Zonda R is trouwens afgeleid van de CLK GTR Coupe. Zo krijg je al een idee van het geluid en de kracht van deze supersportwagen.

Niet enkel dit CLK GTR duo werd verkocht op de veilig, eveneens een prachtige Austin Martin DB2 racewagen die in het verleden zijn strepen verdiende in de Le Mansklasse en de Mille Miglia race. Deze ging weg voor 600.000 euro. Een voorloper van de Maybach, de 600 Pullman Landaulet, wisselde van eigenaar voor 350.000 euro en een Bugatti Type 57C uit 1938 werd verkocht voor €480.000. Wie sprak er van een crisis? (Via: WCF)

Mercedes CLK GTR

Mercedes CLK GTR

Mercedes CLK GTR

Mercedes CLK GTR

Mercedes CLK GTR

Mercedes CLK GTR

Mercedes CLK GTR

Mercedes CLK GTR