Volgens bronnen zal Volvo in de toekomst zijn motorgamma downsizen tot enkel viercilinder motoren, dit om economische en ecologische redenen.

Dat wil zeggen dat de Zweedse autobouwer geen vijf, zes of acht-cilindermotoren meer zal produceren, volgens Volvo zullen hun toekomstige viercilinders echter even krachtig zijn als hun motoren met meer cilinders. De downsizing is logisch met het oog op de toekomstige CO2-emissienormen van de Europese Unie, in 2015 liggen deze op 120 g/km en vanaf 2020 moeten de Europese autobouwers zelfs met 95 g/km rekening houden.

Snel aangepast zijn aan deze normen kan Volvo geld sparen want autobouwers die gemiddeld meer CO2 uitstoten zullen per gram een fikse boete moeten betalen. Volvo beschikt over verschillende technologieën zoals turbo’s en directe injectie om uit een viercilinder evenveel vermogen te halen. Volvo werkt momenteel aan een nieuwe 1.6 liter diesel die de huidige motoren die aangekocht zijn bij PSA (Peugeot-Citroën) moet vervangen. Op korte termijn zullen ook de eerste Volvo hybrides op de markt komen. (Via: MotorAuthority)