Hyundai HED-6 ix-ONIC Concept
De officiële foto’s van het nieuwe concept van Hyundai zijn uitgelekt, het ding moet de Hyundai HED-6 ix-ONIC Concept gaan heten en wordt de voorbode van de nieuwe Hyundai Tucson.

Samen met het nieuwe concept komt ook de introductie van een nieuwe motor, Hyundai heeft een 173 pk sterke 1.6 liter benzinemotor klaarstaan die maar 149 gram CO2 uitstoot per kilometer. De nieuwe motor zal zijn weg vinden naar de productieversie van de ix-ONIC en zal later ook in andere Hyundai modellen zoals de i30 te vinden zijn.

Eens de Hyundai HED-6 ix-ONIC Concept in productie zal gaan zal de Crossover de Hyundai iX35 gaan heten. Volgens Hyundai zal het productiemodel zeer goed lijken op het conceptmodel, alleen de lichten, de bumpers en de gebruikte materialen kunnen aangepast worden, de algemene lijn en vorm blijft echter hetzelfde. De vijfzitter is 4.4 meter lang, 1.85 meter breed en 1.65 meter hoog.

De nieuwe iX35 zal gebouwd worden in een Kia fabriek in Slowakije, dit omwille van de technische verbondenheid met de Kia Sportage die in dezelfde fabriek gebouwd wordt. De Hyundai ix-ONIC concept zal op het autosalon van Genève tentoongesteld staan.

Hyundai HED-6 ix-ONIC Concept