The stig
Ben Collins zou de onbekende testpiloot, genaamd “the Stig”, bij Top Gear zijn. Volgens een insider zijn er echter minstens 4 Stigs.

Maandag werd bekend dat 33-jarige Ben Collins de Stig zou zijn, dat zou hij verklaard hebben in een kunstgalerij. Volgens de eigenaar van de kunstgalerij wou Ben Collins een afdruk met de Stig in actie bestellen. Daar verklaarde hij letterlijk dat hij de Stig was. Ook een werkman zou bij Ben Collins thuis een wit pak en witte helm gezien hebben.

Ben Collins was een piloot in de Formule-3, Le Mans, GT en NASCAR. Verder is hij momenteel actief als stuntpiloot voor diverse films zoals de recente James Bond film Quantum of Solace. Velen speculeerden al lange tijd dat Ben Collins de Stig zou zijn, maar hij ontkende dat altijd.

Het lijkt natuurlijk bijna onmogelijk om met één Stig alle opnames van Top Gear te doen, volgens Daily Mail zouden er minstens 4 stigs in het spel zijn. Volgens een bron die dicht bij Top Gear staat zou ook Julian Bailey de rol van de Stig vertolken, deze 47-jarige ex-F1-piloot racete vroeger voor Tyrrell en Lotus.

De BBC zelf  wil zoals gewoonlijk geen commentaar geven rondom de Stig. De BBC-bron vergelijkt de Stig graag met de kerstman, niemand wil weten dat hij niet echt bestaat. “Kinderen geloven graag dat hij een echte robot is, met magnetische knieën.” (Via: HLN)