Mercedes E-klasse Sedan gelekt
Vandaag is een brochure gelekt van de nieuwe Mercedes E-klasse voor zijn onthulling op het autosalon van Detroit op 11 januari.

De brochure toont ons afbeeldingen van de verschillende uitrustingsniveaus en een tabel met het motorgamma. Het gamma bestaat zoals de huidige E-klasse uit de standaardversie, de Avantgarde, de Elegance (foto boven) en het AMG-model. Er is ook nog een Exclusive-lijn voor het interieur.

Op het vlak van motorkeuze hebben toekomstige bestuurders van de nieuwe E-klasse zeker niet te klagen, het gamma start met een 134 pk sterke 200 CDI BlueEFFICIENCY en eindigt met de 382 pk sterke E 500. Opvallend is de grote aanwezigheid van BlueEFFICIENCY modellen, 7 modellen worden met het milieubewuste systeem uitgerust. Het verbruik is dan ook een stuk lager, de E 200 CDI met 134 pk verbruikt 5,3 liter per 100 kilometer, de E 200 CGI Benzine met 180 pk 6,6 liter per 100 kilometer.

Qua prestaties is het wachten tot de AMG-specificaties vrijgegeven worden, de krachtigste E-klasse die niet door AMG onder handen wordt genomen is de E 500 die met of zonder 4 MATIC vierwielaandrijving aangeboden wordt. Deze sprint van 0 naar 100 km/u in 5,2 seconden. De topsnelheid is traditiegetrouw begrensd tot 250 km/u. De lijst met technische gegevens van alle modellen vind je onderaan deze pagina.

Nieuwe Mercedes E-klasse zwart standaard

Nieuwe Mercedes E-klasse Avantgarde

Nieuwe Mercedes E-klasse Elegance

Nieuwe Mercedes E-klasse AMG pakket

Nieuwe Mercedes E-klasse Exclusive interieur pakket

Technische details (klikbaar voor groter formaat!)

Nieuwe Mercedes E-klasse Technische details

Nieuwe Mercedes E-klasse technische details

Met dank aan XliljeezyX voor de tip!