Facelift: Maserati Quattroporte Sport GTS
Maserati zal op het autosalon van Detroit de facelift van de Quattroporte Sport GT S voorstellen, de Sport GT S beschikt over 440 pk.

Na de facelift van de Maserati Quattroporte en de Quattroporte S met respectievelijk 400 en 430 pk, was het natuurlijk tijd om ook de sportiefste Quattroporte van een facelift te voorzien. De Quattroporte Sport GT S gebruikt dezelfde 4.7 liter V8 motor als de Quattroporte S maar haalt daar 10 pk meer uit. Deze kleine vermogensupgrade werd bereikt door een nieuw uitlaatsysteem te plaatsen.

Samen met de motorupgrade werd de ophanging verlaagd, de shockdempers vernieuwd en de ophanging verhard. Dit alles moet de Quattroporte een sportiever rijgedrag geven. De zestraps automatische versnellingsbak is dezelfde gebleven maar de software voor de schakelflippers achter het stuur is verbeterd zodat snellere schakeltijden mogelijk zijn.

Binnenin werd de gebruikelijke afwerking in hout vervangen door carbon en zijn de stoelen gemaakt uit een mix van leder en Alcantara. Aan de buitenkant blijven de aanpassingen subtiel, de uitlaatpijpen zijn ovaal en de koplampen en de grille zijn donkerder. De Sport GT S wordt voorgesteld op het autosalon van Detroit, begin Januari.

Facelift: Maserati Quattroporte Sport GTS

Facelift: Maserati Quattroporte Sport GTS