Seat Exeo
Seat heeft in Parijs de Seat Exeo voorgesteld, een sedan op basis van de vorige generatie A4, niet echt premium maar wel goedkoop.

Seat, als onderdeel van de Volkswagen-groep, gebruikt voor de Exeo het platform van de vorige generatie Audi A4. De vierdeurssedan is 4,6 meter lang en heeft een bagageruimte van 460 liter, even groot als de vorige A4 dus. Het design is niet bijzonder maar de typische Seat styling zorgt toch voor een frisse voorkant, in profiel zien we de vorige generatie A4 en achteraan… tja daar kijk je beter niet.

Onder de motorkap van een Seat Exeo kunnen zes verschillende motoren rusten, deze halen allemaal de Euro-5 emissienorm. Drie benzinemotoren met een vermogen tussen 102 en 200 pk en drie dieselmotoren met een vermogen tussen 120 en 170 pk. Deze motoren komen allemaal uit het magazijn van de Volkswagen-groep dus daar moet je je geen zorgen over maken. 

De Seat Exeo zal vanaf de lente te verkrijgen zijn bij de dealers in drie verschillende uitrustingsniveaus: Reference, Stylance en Sport. De startprijs van de Exeo bedraagt 22.000 euro.

Seat Exeo

Seat Exeo

Seat Exeo