BMW Concept X1
BMW heeft een dag voor de onthulling op het autosalon van Parijs reeds zijn BMW Concept X1 voorgesteld, de conceptversie van de toekomstige BMW X1.

BMW had ons deze week al opgezadeld met twee teasers (1&2), dus volledig onverwacht is deze onthulling natuurlijk niet. De productieversie van de BMW X1 zal in de herfst van 2009 bij de dealers staan en zal verkocht worden vanaf 25.246 euro. BMW voorspelt dat het per jaar 100.000 X1’s zal verkopen omdat veel mensen met een X3 of X5 zullen overstappen naar de X1. Valt iets voor te zeggen natuurlijk.

De Concept X1 is niet klein, hij is ruim 4,4 meter lang en heeft een wielbasis van 2,7 meter. Dat is 10 centimeter minder lang dan de X3. Het platform voor de Concept X1 komt van de 3-reeks, dit is in tegenstelling tot de eerder verwachte banden met de 1-reeks. Nu blijkt dat de X1 meer naar de 3-reeks zal aanleunen verwachten we ook krachtigere motoren voor de X1. Dit betekent vier en zescilindermotoren met turbo en waarschijnlijk ook een hybrideversie. De X1 zal voorzien zijn van een vierwielaandrijvingssysteem dat enkel kracht naar de voorwielen zal sturen als dat vereist is. 

Meer details en foto’s verwachten we binnen 24 uur als de première op het autosalon van Parijs voorbij is. We houden jullie op de hoogte!

BMW Concept X1

BMW Concept X1