Spyshots: Audi TT RS
Audi legt de laatste hand aan zijn Audi TT RS, de snelste TT ooit die met 350 pk een echte Cayman-killer moet worden.

De TT RS beschikt over een vijfcilinder met twin-turbotechniek die een vermogen van 350 pk genereert. Op de spyshots zien we een ongecamoufleerde TT RS met een flinke voorspoiler, carbon achterspoiler, twee ovalen sportuitlaten en een diffuser. Op de optielijst zullen ongetwijfeld een serie lichtmetalen velgen genoteerd staan. De TT RS wordt verder afgewerkt met spiegels in aluminiumlook, high-performance remmen en een overdosis RS-badges die omstanders duidelijk moeten maken dat dit geen ordinaire coiffeurs-coupé is. 

Het interieur wordt even sportief als het exterieur. Er wordt gebruik gemaakt van aluminium en carbon afwerking, lederen RS sportstoelen en voldoende badges.

Terwijl de TT S voorzien was van een viercilinder 2.0 TFSI motor met 272 pk krijgt de TT RS een vijfcilinder die oorspronkelijk van Volkswagen komt. De 2.5 liter vijf-in-lijn zorgt dankzij de twin-turbotechniek voor een vermogen van 350 pk. De TT RS is uiteraard uitgerust met de welbekende Quattro-vierwielaandrijving van Audi. Standaard is er een handgeschakelde zesbak voorzien, op de optielijst kan men wel voor een DSG-bak kiezen.

De Audi TT RS heeft dus ongetwijfeld genoeg vermogen en techniek onder de motorkap om de Cayman te verslaan. De Cayman S, de snelste Cayman, heeft een vermogen van 295 pk. De TT RS moet echter ook rekening houden met de BMW Z4M (343pk) en de Mercedes SLK 55 AMG (360 pk). 

Volgens bronnen zal de snelste TT ooit eind dit jaar nog worden gepresenteerd, we vermoeden zelfs dat dit op het autosalon van Parijs zal gebeuren, begin oktober dit jaar. Na de introductie van de TT RS Coupé komt er ook een TT RS Roadster, waar eerder al spyshots van verschenen. 

Spyshots: (Via: GlobalMotors)

Spyshots: Audi TT RS

Spyshots: Audi TT RS

Spyshots: Audi TT RS

Spyshots: Audi TT RS

Spyshots: Audi TT RS