Audi Q7
We gaan eens zot doen, moeten ze bij Audi gedacht hebben, want wat we hier zien, tart alle verbeelding. Een V12 6.0 dieselmotor in een Q7 lepelen zien we namelijk niet elke dag.

De enige SUV die hier aan kan tippen is allicht de Mercedes G55 AMG met SLR-motor, maar zo bestaat er maar 1 op de wereld. De Audi Q7 6.0 TDI V12 zal niet zo uniek zijn, want deze zal wel degelijk in productie gaan, maar wie kan dat schelen?

Net zoals de Audi R8 V12 TDI beschikt de Audi Q7 6.0 TDI V12 over een 6.0l V12 diesel-motor. Deze motor levert 500Pk en 1000Nm. Respect! Bij deze is het officieel bewezen dat diesel niet langer moet onderdoen voor benzinemotoren. In 5,5 seconden tikt deze krachtige SUV de snelheid van 100km/h af en zijn topsnelheid is 250km/h, zoals wel vaker gebeurt bij Duitse wagens. Audi houdt wel rekening met mensen die de begrenzing van de wagen zouden willen halen, want de teller gaat tot 310km/h.

Aan de buitenkant zien we nog wat extra franjes, maar hetgeen waar ik het meest van hou zijn nog steeds de uitlaten, die in de bodykit verwerkt zijn. Hopelijk zien we deze wagen binnenkort in een andere kleur, want het wit begint een beetje afgezaagd te worden. Misschien is een zwart/zilverkleurige variant wel een oplossing, zoals Land Rover eerder aantoonde.