Maserati Quattorporte
Op de tiende plaats in mijn lijstje vinden we de Maserati Quattroporte. Waarom deze wagen slechts op de tiende plaats? Het uiterlijk van deze wagen straalt namelijk pure luxe uit en deze limousine zal ongetwijfeld honderden jaloerse blikken trekken als hij over het wegdek glijdt.

De oorzaak van de tiende plaats is het interieur, dat volgens mij niet kan concurreren met de top. De middenconsole oogt redelijk primitief, alsof ze gekopieerd zou zijn van de eerste de beste nissan en de afwerking laat mijns inziens ook te wensen over.

Maserati QuattroPorte Interieur

Enkel de versnellingspook getuigt van een hoge esthetiek, maar er is meer aan het interieur dan een versnellingspook natuurlijk.

Laten we dan verder gaan met de grote troef van deze wagen, de buitenkant. Dit is de grote troef omdat het uiterlijk naar mijn bescheiden mening de perfectie nadert. De schitterende voorkant, waarvan de neus uitsteekt zorgt voor de luxueuze aanblik terwijl de achterkant en de zijkanten ook de sportiviteit van deze wagen benadrukken. De luchtgaten aan de zijkant werken het geheel af, samen met het Maserati logo aan de zijkanten aan de achterkant.

Maserati Quattroporte Zijaanzicht
Maserati Quattroporte Achter

Verder nog iets over de prestaties van deze wagen. De aandrijving gebeurt met een V8 motor met 4244 cc inhoud. Opmerkelijk is dat 75% van het totale koppel (460Nm) reeds beschikbaar is op 2500 toeren, wat economisch rijden mogelijk maakt in combinatie met sportiviteit. Mooi zo. Ook de sportversie van deze wagen wordt met dezelfde motor aangedreven. Enkel aan het uiterlijk zijn er dan aanpassingen gedaan in een poging de auto de naam SPORT GT waardig te maken. Tevergeefs echter.

Conclusie: schitterende wagen, spijtig van het interieur.